Stage / Vacature

 

Onderstaand vind je actuele en openstaande vacatures en stages. Staat er niets, terwijl jij wel het nieuwe aanstormende talent in de sportevenementenwereld bent? Laat het ons dan per mail weten.

Wij zijn altijd geïnteresseerd in talent en mocht er een match zijn, dan creëren we toch een uitdagende stage?.

 

Projectstagiair

Santa Run 2021

Voor het (mede)organiseren van de Rotary Santa Run zijn wij op zoek naar een gedreven hands on projectstagiair die wordt opgeleid op HBO niveau.

Als alles goed gaat wordt er in december 2021 weer een Santa Run in het centrum van Leiden georganiseerd. De uitdaging is om 1.574 mensen in beweging te zetten in de Rotary Santa Run. Het gaat om een ‘fun run’ waarbij de deelnemers, verkleed als kerstman, een parcours wandelen en daarmee ook geld inzamelen voor het goede doel.

Dit evenement wordt georganiseerd onder auspiciën van de Rotary Nederland (https://www.rotary.nl/) . Mensen lopen de run in inmiddels meer dan zestig steden in Nederland. In Leiden ligt de organisatie van de Santa Run bij de Rotary Club Leiden (https://www.rotary.nl/leiden/) .

In samenspraak met hen is de Stichting Sport in Beeld (https://stichtingsportinbeeld.nl/) op zoek naar iemand die kan meewerken en een voorname rol gaat spelen in aan het succesvol organiseren van de Rotary Santa Run Leiden (https://leiden.rotarysantarun.nl/).

Wat ga je doen?

Je bent als projectstagiair Santa Run medeverantwoordelijk voor het voorbereiden en uitvoeren van de run in Leiden die plaatsvindt in het historische centrum van Leiden.

De activiteiten waarmee je in de periode van september tot en met december 2021 bezig bent, zijn er op gericht om in december in Leiden de Rotary Santa Run succesvol te laten verlopen. Je brengt partijen samen, en neemt deel aan diverse werkgroepen, waarbij je coördineert , enthousiasmeert en realiseert.

Ook draag je bij aan de zichtbaarheid en herkenbaarheid van de Stichting Sport in Beeld in het algemeen en Rotary Santa Run in het bijzonder. Je inzet is afhankelijk van je beschikbaarheid maar wij rekenen op gemiddeld 16uur per week beschikbaarheid.

Waar kom je terecht?

Je komt terecht bij een samenwerking tussen de Rotary Leiden en de Stichting Sport in Beeld, een lokale sportevenementorganisatie met ambitie.

De organisatie van Sport in Beeld is geen ‘kantoor’ waar medewerkers full time bezig zijn met de eventplannenmakerij maar een start-up die met enorme drive het sportlandschap in Leiden wil verrijken en daar zelf, door met de voeten in het sportveld te staan, ook een bijdrage aan wil leveren.

Met een klein team medewerkers en een enorm grote groep vrijwilligers organiseren we evenementen in, met name, Leiden. Onze passie is om goede ideeën om te zetten in sportevenementen en daardoor mensen te laten bewegen. Door middel van sport willen wij Leiden een beetje leuker maken. Onze organisatie kent een groot (lokaal) netwerk. We worden enthousiast van het realiseren van sportevenementen die indruk maken op deelnemers en toeschouwers.

Wie zoeken wij?

Je bent bezig met een HBO opleiding, gericht op sport(management). Je hebt kennis en ervaring met de uitvoering en coördinatie van sport- en beweegactiviteiten. Wat betreft competenties ben je een netwerker en verbinder, een echte teamplayer en kun je goed luisteren en doorvragen. Je bent laagdrempelig, stapt gemakkelijk op mensen af.

Ben je geïnteresseerd en zie je uitdaging in deze stage?

Dan nodigen we je uit om te solliciteren via sportinbeeld@outlook.com.

Als je inhoudelijk vragen hebt over de functie, kan je contact opnemen via 06-83350533.

Contactgegevens:

Stichting Sport in Beeld www.stichtingsportinbeeld.nl sportinbeeld@outlook.com

Vrijwilliger Events

Leidse ZwemWaterWeek
In samenwerking met Leids Water (de zwembaden van Leiden) en een groot aantal lokale zwemwatersportverenigingen organiseren wij in de laatste week van de zomervakantie de Leidse ZwemWaterWeek.

In Zwembad De Vliet zwemmen deelnemers de traditionele zwemvierdaagse. Deelnemers die gedurende vier van de vijf midweekse dagen vijfhonderd meter in het zwembad afleggen, krijgen het traditionele zwemvierdaagse ‘kruisje’ als medaille.

Daarnaast zijn er in het overdekte Zwembad De Zijl leuke zwemactiviteiten, zoals waterpolo, reddingszwemmen, duiken en een obstacle swim, die per dag zwaarder wordt.

Voor speciale doelgroepen organiseren we ook activiteiten, zoals een mini watertriathlon en voor studenten is er op de donderdagavond een klein tropisch feestje te vieren, maar niet voordat zij eerst sportief ter water zijn gegaan. Uiteindelijk kan iedereen met een zwemdiploma meedoen aan één of meer activiteiten van de Leidse ZwemWaterWeek.

Meer informatie is te vinden op de website van het evenement: www.LeidseZwemWaterWeek.nl

Drijvende IJsbaan
De Drijvende IJsbaan is een kerstijsbaan die vanaf de eerste week van december tot begin januari te vinden is in het historisch centrum van Leiden. Bezoekers van alle leeftijden beleven onder de sfeervolle feestverlichting van de ijsbaan een winters sprookje in Leiden.

De tijdelijke ijsbaan is een onderdeel van de Leidse Winter Wonder Weken. Deze weken beslaan een feestelijk periode waarin zo’n 125.000 bezoekers rondom de feestdagen naar de Leidse binnenstad komen.

De knusse en gezellige Drijvende IJsbaan ontvangt in een periode van een maand ruim honderdduizend schaatsers en daarbij een dikke drieduizend schoolschaatsers.

Na de aankoop van een dagkaart kan je als schaatser de gehele dag van aankoop gebruik maken van de 560 vierkante meter grote ijsbaan Naast het schaatsen vinden er diverse evenementen plaats op en rond de kerstijsbaan. Er is dus eigenlijk altijd wel wat te doen.

Stichting Sport in Beeld organiseert de Drijvende IJsbaan in samenwerking met bijna 100 vrijwilligers.

Meer informatie is te vinden op de website van het evenement: www.DrijvendeIJsbaanLeiden.nl

Santa Run Leiden
De Rotary Santa Run Leiden is een fun run, waarbij de deelnemers, verkleed als kerstman, daags voor kerst een parcours door de Leidse binnenstad afleggen. Dit alles voor het goede doel. In Leiden doen zij dit wandelend.

Er kunnen maximaal 1574 deelnemers van alle leeftijden meedoen aan dit feestelijke evenement. Het aantal deelnemers is een verwijzing naar het jaar waarin het Leiden werd ontzet van de Spaanse overheersers.

Stichting Sport in Beeld organiseert de Santa Run in nauwe samenwerking met de lokale Rotary. Deze serviceclub kiest jaarlijks een goed doel om geld voor in te zamelen. Daarmee laten zij in de kersttijd zien dat hun lijfspreuk "Service above Self” niet zomaar een spreuk is, maar maken dit in de praktijk ook buitengewoon zichtbaar.

Sport in Beeld zorgt er samen met de deelnemers voor dat de stad rood-wit kleurt en de deelnemers op een veelheid aan plekken langs de route kunnen genieten van acts en traktaties.

Meer informatie is te vinden op de website van het evenement: www.Leiden.RotarySantaRun.nl

Bevrijdingsvuurestafette
Sinds 1948 wordt het bevrijdingsvuur in Wageningen ceremonieel ontstoken voor ‘Hotel de Wereld’. Dit is de plek waar aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, in mei 1945, de vrede werd getekend. Daarmee was Nederland officieel bevrijd.

Jaarlijks wordt op die historische pek het bevrijdingsvuur ontstoken en als het bevrijdingsvuur brandt, verspreiden zo’n tweeduizend sporters het vuur in estafettevorm naar verschillende gemeenten in Nederland. Al meer dan tien jaar doet een wisselende hardloopgroep dit voor Leiden. De Leidse Runners Club stelt deze groep lopers per editie speciaal samen.

De Leidse Road Runners halen om middernacht het vuur in Wageningen op en brengen dit gedurende de nacht al hardlopend met een fakkel naar Leiden. De volgende dag, op 5 mei, ontsteekt de burgemeester van Leiden het bevrijdingsvuur van de stad, tijdens de braderie op de Doezastraat.

Het bevrijdingsvuur is daarbij hét symbool voor leven in vrede en vrijheid, vandaar de naam: het Vrijheidsvuur.

Sport in Beeld helpt mee in de organisatie en zorgt in samenwerking met de vrijwilligers van de Leidse Roadrunners jaarlijks voor een veilige nachtelijke doortocht van de Leidse lopers die het traject Wageningen-Leiden al hardlopend afleggen.

Leidse Avondvierdaagse
De avondvierdaagse is een jaarlijks landelijk wandelevenement. Ook in Leiden vindt er een avondvierdaagse plaats.

Iedereen kan zich inschrijven en vier dagen meelopen. De meeste van de ongeveer duizend deelnemers zijn basisschoolleerlingen, maar ook middelbare scholieren, studenten en sportieve volwassenen lopen ieder jaar als groep of individu mee.

De wandelaars kunnen kiezen uit twee wandelafstanden: 5 kilometer en 10 kilometer.

De organisatie van De Leidse Avondvierdaagse vindt plaats onder de naam “TeddyKids Avondvierdaagse”.Per jaar wisselt de datum waarop de avondvierdaagse gelopen wordt, maar doorgaans is dit in de eerste helft van juni.

Meer informatie is te vinden op de website van het evenement: www.LeidseAvondvierdaagse.nl

Leidse Sportweek

Als je inhoudelijk vragen hebt over de functie, kan je contact opnemen via 06-83350533.

Contactgegevens:

Stichting Sport in Beeld www.stichtingsportinbeeld.nl sportinbeeld@outlook.com

 
PARTNERS VAN STICHTING SPORT IN BEELD